Un fost model Playboy candideaza pentru un loc in Parlament

Aproape sapte milioane de bulgari sunt chemati astazi, la urne, in 31 de circumscriptii electorale pentru a-si desemna noii reprezentanti in Parlament. Si vor avea de unde sa aleaga, deoarece 22 de partide si-au inscris candidati pe liste. Printre cei care si-au depus candidatura pentru ocuparea unui loc in Parlament se afla si un fost model Playboy. Iuliana Kinceva, vicepresedinte al partidului Euroroma, face parte din cei 100 de candidati de pe listele formatiunii politice ce reprezinta populatia rroma din Bulgaria.

Dupa ce a aparut dezbracata in editia bulgara a revistei Playboy, Iuliana Kinceva s-a prezentat alegatorilor, aproape goala, intr-un videoclip al presedintelui Euroroma, pop-starul bulgar Azis, care candideaza si el pentru ocuparea unui loc in Parlamentul de la Sofia. Marea problema a acestor legislative este prezenta la vot, autoritatile recurgand chiar si la o tombola electorala pentru a aduce oamenii la urne.

Opozitia socialista este data drept favorita de ultimele sondaje de opinie. Partidul Socialist (BSP), condus de Serghei Stanisev, este creditat cu 35% - 46% din intentiile de vot si ar urma sa succeada la putere coalitiei de centru-dreapta, condusa de premierul Simeon Saxa-Cobourg-Gotha, coalitie ce ar obtine intre 24,5% si 35% din sufragii. Miscarea Nationala Simeon al II-lea (MNS II) este creditata cu numai 18,5% - 25% din intentiile de vot, in timp ce Miscarea pentru Drepturi si Libertati (MDL, partidul minoritatii turce) - intre 6% si 10%. MDL a anuntat deja ca este pregatita sa schimbe alianta si sa formeze un guvern de centru-stanga cu socialistii.

BSP considera, la randul sau, posibila o astfel de coalitie, al carei prim obiectiv va fi aderarea tarii la UE in 18 luni. Partidul Socialist Bulgar, fost comunist, a promis retragerea "imediata" din Irak si abandonarea politicilor liberale impuse de coalitia de centru-dreapta condusa de fostul rege Simeon al II-lea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.