Primele fragmente recuperate din ocean ale aeronavei Airbus 330, care s-a prabusit la 1 iunie, par sa indice o cadere brusca si indeparteaza ipoteza unei explozii in zbor, spun experti, citati de presa braziliana

Avionul A330 apartinand companiei Air France, care efectua cursa Rio de Janeiro-Paris, a disparut de pe ecranele radarelor in noaptea de 31 mai spre 1 iunie, cand se afla deasupra Oceanului Atlantic. Aparatul avea 228 de persoane la bord, iar cauzele prabusirii nu au fost elucidate inca.

Zeci de fragmente recuperate de marina braziliana au fost expuse intr-un hangar al aeroportului Recife, din nord-estul tarii, relateaza NewsIn.

Fostul pilot Ari Germano, autor al unei carti despre accidentele aviatice, s-a declarat "impresionat de cel putin una dintre fotografiile" difuzate vineri de fortele aeriene braziliene, a declarat acesta cotidianului O Globo de sambata, citat de AFP.

Pilotul spune ca imaginea pare sa indice faptul ca pasagerii Airbusului au fost luati prin surprindere si ca tragedia s-a petrecut atat de repede, incat echipajul nu a avut timp sa reactioneze.

"Am vazut peretele care separa locul unde se afla echipajul pentru a pregati masa si compartimentul pasagerilor. Fotoliile erau fixate de perete. Ce e curios e ca aceste fotolii duble, utilizate exclusiv de echipaj, erau stranse. Sunt mult mai subtiri decat ale pasagerilor si din fotografii se vad centurile de siguranta care atarna, ceea ce sugereaza ca echipajul circula pe culoarele avionului. In caz de semnal de alerta sau de iminenta a unui risc de vreun fel, echipajul ar fi ramas asezat", a explicat Germano. "N-au avut timp sa o faca", a subliniat fostul pilot, care a recunoscut o vesta portocalie intacta din kitul de prim ajutor.

Comandantul de bord Ronaldo Jenkins, consultant pe probleme de securitate al sindicatului national al intreprinderilor aeriene, a declarat, la randul sau, ca a putut identifica o vesta de salvare si o parte din tapetul interior al avionului care nu prezinta nicio urma de foc sau fum, ceea ce indeparteaza ipoteza unei explozii. "Din fotografiile publicate in zilele precedente, unde se poate vedea coada avionului si o usa de toaleta, nu e vizibila nicio urma de foc", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.