Aproximativ 2.000 de gaste salbatice vor fi impuscate in apropierea aeroporturilor din New York, o masura destinata reducerii riscului unor accidente aviatice, au anuntat joi autoritatile citate de AFP. Masura vine la doar cateva luni de la miraculoasa amerizare a unui Airbus pe raul Hudson, dupa ce mai multe gaste salbatice in zbor au distrus motoarele aparatului.

Avionul Airbus al companiei US Airways a pierdut doua motoare dupa ce a intrat in coliziune cu un stol enorm de gaste salbatice. Pilotul a reusit sa salveze pasagerii si echipajul si sa amerizeze pe raul Hudson.

Propunerea expusa joi prevede prinderea si selectionarea a 2.000 de pasari de pe o suprafata de opt kilometri din terenurile municipalitatii din jurul aeroporturilor JFK si LaGuardia, au anuntat oficiali ai primariei, ai Departamentului pentru Agricultura si ai aeroporturilor.

Potrivit NewsIn, printre celelalte masuri care vor fi luate se numara instalarea in parcuri a unor panouri care interzic hranirea pasarilor, si incercarea de a impiedica formarea de stoluri pe Rikers Island, o insula situata la 1,6 kilometri de LaGuardia unde se afla un penitenciar.

"Pericolul reprezentat de gastele canadiene a devenit evident dupa acest accident", a declarat primarul orasului New York, Michael Bloomberg.
Un purtator de cuvant al primariei, Jason Post, a dat asigurari ca gastele vor fi eutanasiate printr-o metoda aprobata de Asociatia Americana a Veterinarilor.

In ultimii zece ani, 77 de coliziuni intre avioane si pasari s-au produs la New York, potrivit Aviatiei federale, insa niciuna nu a fost atat de grava ca accidentul din luna ianuarie.

Oficiali din organizatii de mediu estimeaza ca intre 20.000 si 25.000 de gastecanadiene se afla in regiunea orasului New York.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.