Grupul farmaceutic elvetian Novartis a produs un prim lot de vaccinuri impotriva virusului gripei porcine, care va servi studiilor clinice, si intentioneaza sa scoata serul pe piata in toamna.
Datorita productiei pe cultura celulara, mai rapida decat producta clasica pe oua, laboratorul a pregatit "un prim lot de vaccin impotriva gripei A(H1N1) cu mai multe saptamani inainte de termenul fixat". Acest prim lot, de 10 litri de vaccin, va fi folosit pentru testele preclinice si eventual clinice, a subliniat grupul intr-un comunicat dat publicitatii vineri.

Novartis spera "sa fie in masura sa creasca rapid" productia de vaccin, cu teste clinice programate in iulie si obtinerea unei licente pana in toamna, relateaza NewsIn, citand AFP.

Potrivit laboratorului specializat in productia de vaccin impotriva gripei sezoniere, "peste 30 de guverne au inaintat cereri pe langa Novartis pentru a le furniza ingredientele pentru vaccinul impotriva gripei A(H1N1)".

Novartis a primit la sfarsitul lunii mai 289 de milioane de dolari (206,8 milioane de euro) de la Departamentul american al Sanatatii pentru dezvoltarea, studierea clinica si producerea unui vaccin.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a decretat joi nivelul sase de alerta pandemica, maxim.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.