Distantele mari la care se afla corpurile pasagerilor si ramasitele avionului arata ca acesta s-a dezintegrat in aer si nu la impactul cu apa. Este exclus un atentat terorist.
Cadavrele pasagerilor zborului Air France 447, care s-a prabusit pe 1 iunie in Atlantic, au fost gasite la distante de circa 80 de kilometri, iar pe de alta parte, ultimele transmisii automate ale avionului arata ca au aparut mai multe defectiuni cu cateva minute inaintea prabusirii. Pe baza acestor evidente, investigatorii considera ca aparatul s-a dezinegrat treptat in aer si nu la contactul cu apa. Totodata, a fost exclusa ipoteza unui atac terorist, chiar daca printre cei 228 de pasageri se aflau si doi suspecti de terorism. Investigatorii vor continua cautarea victimelor cel putin pana pe 19 iunie si vor incerca sa recupereze cutiile negre ale avionului, care mai pot emite semnale acustice subacvatice timp de inca trei saptamani.

Compania constructoare Airbus a reconfirmat ca cea mai probabila cauza a catastrofei este o defectiune a tuturor celor trei senzori de viteza ai avionului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.