Raportul anual al Confederatiei Sindicale Internationale (CSI) releva ca 76 de sindicalisti au fost asasinati in 2008 din cauza actiunilor lor, alte mii fiind arestati sau dati afara de angajatori.
Raportul CSI se refera la violarea drepturilor sindicale si a fost efectuat in 143 de state, iar din cele 76 de asasinate, 49 au avut loc in Columbia, cunoscuta ca fiind cea mai periculoasa pentru sindicalisti. Numarul celor asasinati este mai mare cu zece decat in anul precedent, si asta, "in pofida asigurarilor date de guvernul presedintelui columbian, Alvaro Uribe, privind ameliorarea situatiei".

Noua sindicalisti au fost ucisi in Guatemala, unde situatia s-a agravat in ultimii ani, patru au fost asasinati in Filipine si in Venezuela, trei in Honduras, doi in Nepal. In Zimbabwe, unde este raportat un sindicalist ucis, regimul lui Robert Mugabe "a continuat dominatia terorii fata de miscarea sindicala din tara". In multe dintre cazuri, arata CSI, "guvernele au fost direct sau indirect implicate in aceste asasinate".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.