Sase ofiteri din politia britanica sunt acuzati ca au folosit asupra unor suspecti tehnica simularii inecului, metoda de interogare pe care presedintele american Barack Obama a interzis-o, calificand-o drept tortura

Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, politistii au folosit aceasta tehnica (waterboarding) in mai multe randuri, asupra a patru suspecti, in cadrul unor operatiuni pentru combaterea traficului de droguri, desfasurate la 4 noiembrie 2008, in Enfield, un cartier din nordul Londrei, relateaza NewsIn.

Un purtator de cuvant al politiei a refuzat sa confirme aceste acuzatii, spunand ca au fost facute "declaratii foarte serioase" in acest sens cu privire la cei sase ofiteri de politie. Membrii fortelor de ordine se numara printre cei opt politisti suspendati la inceputul acestui an, a declarat purtatorul de cuvant al politiei londoneze.

"Exista acuzatii foarte grave care provoaca neliniste. Politia britanica nu tolereaza astfel de comportamente care incalca normele. (...) Toate acuzatiile cu privire la un astfel de comportament sunt tratate in mod serios, asa cum demonstreaza acest caz, iar daca se vor dovedi reale, vor fi luate cele mai aspre masuri", a explicat politia intr-un comunicat.

Comisia Independenta pentru Studiul Plangerilor la adresa Politistilor (IPCC) a confirmat, la randul sau, ca ancheteaza acuzatiile aduse unor politisti implicati in operatiunile din noiembrie 2008.

Politia britanica a fost deja criticata in repetate randuri pentru ca a folosit metode dure in timpul manifestatiilor impotriva summitului G20 de la Londra, din aprilie, cand un barbat a murit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.