Lumea este "intr-adevar foarte aproape" de o pandemie de gripa porcina, a declarat marti numarul doi al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, medicul Keiji Fukuda, relateaza AFP.

"Nu vrem ca oamenii sa intre in panica" in perspectiva trecerii la nivelul 6 de alerta pandemica - nivel maxim - a subliniat el.

OMS vrea, inainte de toate, sa se asigure ca statele sunt pregatite sa faca fata virusului A(H1N1), a precizat medicul.

Comisarul european pentru sanatate Androulla Vassiliou a cerut marti o strategie comuna la nivelul UE de vaccinare impotriva gripei porcine, constand in special in identificarea grupurilor prioritare de populatie.

In aceeasi linie, Mexicul va gazdui un summit consacrat gripei porcine intre 1 si 3 iulie, in statiunea balneara Cancun, la trei luni de la izbucnirea epidemiei care a provocat 106 decese in aceasta tara, a anuntat luni Ministerul Sanatatii.

La summit vor participa "40 de tari, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS - n.red.), Margaret Chan, si cel al Organizatiei Panamericane a Sanatatii, Mirta Roses", a precizat ministerul intr-un comunicat.

Virusul A (H1N1) al gripei porcine a contaminat pana in prezent 25.288 de persoane din 73 de state si a provocat moartea a 139, potrivit celui mai recent bilant dat publicitatii luni de OMS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.