Mexicul va gazdui un summit consacrat gripei porcine intre 1 si 3 iulie, in statiunea balneara Cancun, la trei luni de la izbucnirea epidemiei care a provocat 106 decese in aceasta tara, a anuntat luni Ministerul Sanatatii, citat de AFP.

La summit vor participa "40 de tari, directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS - n.red.), Margaret Chan, si cel al Organizatiei Panamericane a Sanatatii, Mirta Roses", a precizat ministerul intr-un comunicat.

Potrivit ministrului sanatatii, Jose Angel Cordova, epidemia este in prezent "sub control" in Mexic. "Noile cazuri sunt putine si izolate. Ultima infectare a avut loc la 3 iunie, iar ultimul deces a fost inregistrat la 31 mai. De aceea, intentionam sa coboram nivelul de alerta", a precizat ministrul in comunicat, potrivit NewsIn.

Mexicul lucreaza la un vaccin care ar putea fi gata in "trei luni sau putin mai tarziu", i-a spus Cordova viceministrului japonez de externe, Shintaro Ito, aflat in vizita in Mexic.

Virusul A (H1N1) al gripei porcine a contaminat pana in prezent 25.288 de persoane din 73 de state si a provocat moartea a 139, potrivit celui mai recent bilant dat publicitatii luni de OMS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.