Manuscrisele a doua povestiri scrise de Agatha Christie si nepublicate inca au fost descoperite la casa de vacanta a acesteia din Devon, Anglia, printre scrisori, ciorne si carnete de insemnari.

Gasitorul este un fan al Agathei Christie care a studiat hartiile aflate la una dintre resedintele scriitoarei, relateaza NewsIn, citand presa britanica.

Ambele povestiri il au ca protagonist pe detectivul belgian Hercule Poirot, cel mai cunoscut personaj din literatura politista. Dupa lecturarea manuscriselor, s-a ajuns la concluzia ca una dintre povestiri a stat la baza romanului "Dumb Witness", aparut in 1937.

Povestirile vor fi publicate in septembrie de editura Harper Collins, intr-o antologie dedicata scriitoarei.

Britanica Agatha Christie (1890-1976) este considerata cea mai valoroasa autoare de romane politiste din istorie, deopotriva prolifica si originala in construirea intrigilor al caror deznodamant este, invariabil, aproape imposibil de anticipat.

Scrierile sale au inspirat numeroase filme de lung metraj si seriale de televiziune, care au adunat in distributie nume legendare ale cinematografiei mondiale. Antologice au ramas aparitiile lui Peter Ustinov in rolul Hercule Poirot, unul dintre filme, intitulat "Death on the Nile", fiind recompensat cu un Oscar in 1979.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.