Desi par vesnic indragostiti, presedintele american Barack Obama si sotia sa, Michelle, au fost pe punctul de a divorta in 2000, din cauza ambitiilor politice ale actualului lider la Casa Alba si a situatiei financiare

Povestea de dragoste dintre Barack si Michelle Obama a facut inconjurul lumii. Intalnirile lor de vineri seara au devenit subiect de televiziune, iar calatoria lor in Manhattan la bordul avionului prezidential, Air Force One, pentru o piesa de teatru a provocat valva in randul americanilor, informeaza NewsIn.

In weekend, dupa ceremoniile care au marcat implinirea a 65 de ani de la debarcarea din Normandia, cuplul prezidential se afla la Paris, alaturi de cele doua fiice ale lor Sasha si Malia. Ei au refuzat o invitatie la cina din partea presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, si a sotiei sale, pentru a petrece seara in familie.

Totusi, relatia dintre Barack si Michelle nu a fost intotdeauna atat in frumoasa. Intr-o noua carte, intitulata Renegade (Renegatul), despre candidatura neasteptata la alegeri a presedintelui american, este mentionata o perioada tensionata din anii 2000, cand casnicia cuplului era pe punctul de a sfarsi din cauza ambitiilor politice foarte mari ale actualului lider de la Casa Alba si din cauza situatiei financiare precare a familiei. "Discutiile erau putine, iar romantismul si mai absent", scrie Richard Wolffe, care a scris despre campania lui Obama in revista Newsweek. Michelle "era nervoasa din cauza egoismului sau si a ambitiilor profesionale; (Barack - n.red.) o considera rece si nerecunoscatoare", scria Wolfe.

La acel moment, Obama se afla pe cea mai joasa treapta din cariera sa politica. In calitate de senator al statului Illinois, Obama a candidat pentru Congresul american la alegerile primare democratice impotriva lui Bobby Rush, fost membru in Pantera Neagra (Black Panther, o organizatie afroamericana), cand actualul presedinte a fost invins.

Sotia sa statea acasa cu prima lor fiica, Malia, in varsta de numai doi ani la acel moment. "Nu i-a placut ca a pierdut cursa pentru Congres in 2000, iar casnicia lor era tensionata atunci cand fiica lor cea mica, Sasha, s-a nascut. Michelle avea impresia ca politica este o pierdere detimp", scrie presedintele in cartea sa.

Totusi, cuplul prezidential pare sa fi lasat in urma toate problemele. "Lucrurile stau mult mai bine acum", a declarat Wolffe saptamana trecuta la un post de televiziune american. "Vom fi bine. (...) Trebuie sa ne asiguram ca fetele sunt bine. Suntem destul de puternici sa infruntam orice si sa fim bine, in final", a spus Obama, citat de Wolffe.

Cartea mai descrie momentul in care Michelle Obama si-a dat seama prima oara ca este indragostita de viitorul ei sot. Avea 18 ani si pregatea 120 de lideri religiosi sa devina buni organizatori ai comunitatii, in subsolul unei biserici. "Era o atmosfera cu adevarat puternica acolo. Si m-am gandit 'baiatul acesta este diferit; este diferit, pe langa faptul ca este simpatic si amuzant si dragut'", povesteste Prima Doamna a Americii.

Renegatul era numele de cod pe care serviciile secrete americane i l-au dat lui Obama atunci cand candida la alegerile prezidential, fara sa fie creditat cu vreo sansa de a castiga.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.