Resturile recuperate joi, in Atlantic, de marina braziliana nu apartin aparatului Airbus al Air France, dat disparut in noaptea de duminica spre luni, asa cum anuntase anterior aviatia, a declarat un purtator de cuvant al armatei citat de AFP.
"Pana in prezent, nicio piesa a avionului (Air France - n.red.) nu a fost recuperata", a declarat directorul departamentului pentru controlul spatiului aerian brazilian, Ramon Cardoso, potrivit Newsin.

In cursul diminetii de joi, generalul Cardoso anuntase ca marina a recuperat o piesa provenind din cala Airbusului A330, care s-a prabusit cu 228 de persoane la bord, in oceanul Atlantic, in noaptea de duminica spre luni. El a explicat ca aceasta bucata este "din lemn" si ca "nu exista piese din lemn in avionul" disparut. "Putem confirma ca aceasta piesa nu face parte din resturile avionului", a spus purtatorul de cuvant.

Ofiterul a subliniat ca marina trebuie sa recupereze toate resturile gasite pentru a fi analizate. Aceste bucati vor fi transportate la Recife, unde a fost instalat centrul de comandament, pentru cercetari, care vor dovedi daca apartin sau nu Airbusului.

Generalul Cardoso a afirmat si ca pata descoperita pe suprafata apei provine de la o nava, nu de la un avion, pentru ca este vorba de "ulei, nu de kerosen".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.