Romania si Ucraina au primit de la UE peste 35 milioane de euro pentru gestionarea in comun a zonelor transfrontaliere, dar cooperarea este doar pe hartie. Ucrainenii din zona Odessa au cheltuit deja o jumatate de milion de euro, fara sa poata spune clar unde au mers banii.
Unsprezece functionari din regiunea Odessa au organizat la Tulcea o conferinta de presa in care au anuntat finalizarea unui proiect romano-ucrainean finantat de UE. "Proiectul a vizat imbunatatirea cooperarii transfrontaliere in managementul integrat al resurselor de apa din euroregiunea Dunarii de Jos", a spus Igor Studennykov, managerul proiectului. Parteneri din Romania la realizarea acestui proiect au fost Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), Directia Apelor Romane Dobrogea – Litoral si Consiliul Judetean Tulcea. UE a alocat ucrainenilor pentru respectivul proiect 570.000 de euro. Cu aceste resurse partea ucraineana ar fi urmat sa realizeze o banca de date privind resursele de apa in zona transfrontaliera romano-ucraineana din Delta Dunarii, care sa permita implementarea unei monitorizari conforme normelor europene si a unui sistem de comunicare, in timp real, a informatiilor privind producerea unor incidente majore.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.