Romania actioneaza ca elefantul in pravalia cu portelanuri, sponsorizand opozitia si lasand sa se inteleaga in mod deschis ca nu considera statul vecin drept unul unitar, scrie Komsomolskaia Pravda intr-un articol publicat online sub titlul "Romania pregateste in Moldova o noua revolutie colorata".
Directorul Institutului tarilor din Comunitatea Statelor Independente, Konstantin Zatulin, a explicat pentru Komsomolskaia Pravda ca la alegerile anticipate opozitia moldoveana va incerca sa actioneze mai atent. Evident ca dupa ce opozitia s-a retras de nevoie, in aprilie, ea a primit o noua sustinere din partea Romaniei, care actioneaza ca un elefant intr-o pravalie cu portelanuri, lasand sa se inteleaga in mod deschis ca nu considera Moldova drept un stat "intreg", spune Zatulin, relateaza NewsIn.

In acelasi timp, explica expertul rus, UE este intr-o dilema: sa sustina partidele din opozitie sau sa confime prima sa reactie si sa-i dea de inteles Bucurestiului ca nu sustine amestecul in treburile Moldovei. "Tocmai de pozitia UE vor depinde foarte multe. Si ea va aparea in scurt timp, inainte de alegeri", este de parere Zatulin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.