Multi dintre cei 20 de milioane de locuitori din Cairo si-au luat o zi libera joi, din cauza restrictiilor de deplasare impuse pentru vizita lui Barack Obama, relateaza AFP.

Mii de politisti in uniforma sau in civil au fost desfasurati pe strazile din cel mai populat oras al Africii si Orientului Mijlociu. Cele mai mari bulevarde din Cairo - unde Barack Obama va sustine discursul adresat lumii musulmane - au fost inchise circulatiei, chiar daca multi locuitori au decis sa ramana in casa, scrie NewsIn.

"Nu merita deranjul de a ma duce la lucru. Orasul a fost inchis pentru Obama, asa ca voi ramane acasa", a explicat un sofer de taxi. "Cred ca voi urrmari discursul la televizor",
a adaugat el.

"Serviciile de securitate au venit, mi-au verificat actele si mi-au spus 'maine nu lucrezi' ", povesteste un alt sofer, care locuieste aproape de Universitatea din Cairo, unde Obama va sustine un discurs. Locatarii unei cladiri de langa universitate au fost nevoiti sa semneze un document prin care promiteau ca joi nu vor deschide geamurile.

In plus, unii au fost privati de micul dejun. Intr-un magazin de langa universitate, clienti au descoperit ca nu se mai livreaza paine.

"Veti avea paine dupa ce omul acesta va pleca", le-a spus un vanzator clientilor nemultumiti.

Numeroase scoli au fost inchise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.