Liderul Al-Qaida, Osama ben Laden, a declarat intr-o inregistrare audio ca presedintele american Barack Obama a plantat semintele pentru "razbunare si ura" fata de Statele Unite in lumea musulmana, amenintand SUA cu un razboi de lunga durata cu musulmanii, relateaza Reuters.

"Obama si administratia sa au plantat semintele pentru ura si razbunare impotriva Americii", a declarat liderul terorist intr-o inregistrare audio difuzata astazi de postul de televiziune Al-Jazeera. Potrivit AFP, acesta a oferit drept exemplu ofensiva lansata de armata pakistaneza in valea Swat. "Numarul acestor seminte este echivalent cu cel al celor care au suferit si al celor care s-au refugiat din valea Swat", a adaugat Osama ben Laden, citeaza NewsIn.

Ben Laden a subliniat ca Obama ii calca pe urme predecesorului sau, George W. Bush, si i-a avertizat pe americani sa fie pregatiti pentru consecintele politicilor Casei Albe. "Obama ii calca pe urme predecesorului sau in politica sa de ostilitate fata de musulmani (...) El pune astfel bazele unor razboaie de lunga durata", a spus ben Laden, citat de AFP.

"Poporul american sa fie pregatit sa culeaga roadele a ceea ce a fost semanat de liderii de la Casa Alba in anii si deceniile urmatoare", a afirmat Osama.

Barack Obama a ajuns miercuri in Arabia Saudita, iar joi va merge in Egipt, unde va sustine un discurs adresat musulmanilor.

Si Ayman al-Zawahiri, adjunctul lui Osama ben Laden, le-a cerut egiptenilor sa respinga vizita lui Barack Obama la Cairo si l-a numit "criminal" pe liderul american. Intr-un mesaj reprodus de centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE, Zawahiri a spus ca liderul american le-a adresat deja un mesaj clar musulmanilor, prin politica americana in Orientul Mijlociu si razboaiele din Afganistan si Irak.

"Mesajele sale sangeroase au fost receptionate si sunt in continuare receptionate de musulmani, ele nu vor putea fi mascate de operatiuni de PR sau de vizite ridicole si cuvinte elegante", a subliniat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.