Zece colaboratori ai unei companii franceze si noua apropriati ai lor, care castigasera o excursie la Rio de Janeiro la un concurs pentru cei mai bun angajati din departamentul comercial, se aflau la bordul Airbusului disparut luni deasupra Oceanului Atlantic, relateaza AFP.
"Cand am aflat, eram in gradina, luni dimineata, a fost mai mult decat un soc, nu poate fi descris", a declarat Laurent Bouveresse, director general al CGED, o companie franceza de distributie de materiale electrice, al carui sediu social se afla la periferia Parisului si care are mai multe directii regionale.

Noua salariati ai mai multor agentii au castigat concursul organizat in fecare an, care ii recompenseaza pe cei mai buni angajati din departamentul comercial. Acestia plecasera joi la Rio pentru o vacanta de patru zile, fiecare insotit de un apropiat. In excurse a mers si un membru al conducerii regionale din Limoges, unde se afla sediul central al societatii.

"In fiecare an, se organizeaza un concurs, anul trecut alti castigatori au plecat in Canada", a adaugat Bouveresse. O celula de criza a fost organizata intr-o sala din sediul companiei din Limoges pentru a raspunde la intrebarile colegilor ingrijorati sau pentru a ajuta familiile disparutilor in demersurile lor administrative, a declarat directorul CGED.

"Ginerele meu a castigat acest concurs, era o recompensa pentru activitatea sa", a povestit Liliane Pawlak. Fiica sa, Sandrine Artiguenave, se afla la bordul avionului alaturi de sotul sau, Stephane, care lucra la agentia din Langon a societatii. Cei doi erau in varsta de 37 de ani. "Erau foarte ingrijorati ca-si vor lasa copiii (singuri - n.red.). Li s-a spus ca exista riscuri" in Brazilia, a povestit Pawlak. Luni, ea si sotul sau au incercat sa obtina informatii dupa ce fiul lor a aflat de disparitia avionului de la televizor.

Liliane Pawlak a precizat ca era panicata si ca luni seara, impreuna cu sotul sau, a contactat un psiholog, pentru a sti cum sa le transmita vestea disparitiei parintilor celor doi copii ai acestora, in varsta de patru si noua ani. "Eram convinsi ca vor sosi dupa-amiaza (si ca nu era vorba despre acelasi zbor - n.red.), ne agatam de aceasta idee. (...) De la hotelul (din Rio de Janeiro - n.red.) ne-au confirmat ca au plecat cu acest avion", a explicat Pawlak.

Potrivit celor doi soti, abia marti dimineata au primit confirmarea oficiala ca fiica lor si sotul acesteia se aflau la bordul avionului.
"Trebuie sa lucram in continuare. Este foarte greu", aspus, la randul sau, Michele Coudoin, o colaboratoare apropiata a membrului conducerii din Limoges, care facea parte din grupul plecat in Brazilia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.