NATO a anuntat marti ca nu recunoaste alegerile legislative organizate duminica in republica separatista prorusa Osetia de Sud, dupa ce Uniunea Europeana a facut un anunt similar, relateaza AFP.

"NATO nu recunoaste alegerile care au avut loc in 31 mai in Osetia de Sud. Organizarea unor astfel de alegeri nu contribuie la o rezolvare pasnica a situatiei in Georgia", a afirmat Alianta intr-un comunicat.

La fel ca UE, NATO si-a exprimat din nou "sustinerea fata de suveranitatea si integritatea teritoriala a Georgiei in frontierele sale recunoscute pe plan international".

Presedintia ceha a UE a calificat inca de luni drept "nelegitime" alegerile legislative, spunand ca nu accepta rezultatele.

Osetia de Sud, a carei indepedenta a fost recunoscuta de Rusia dupa conflictul cu Georgia din august 2008, a organizat duminica alegeri legislative, calificate drept ilegale de opozitie. Partidul Unitate, care il sustine pe presedintele Eduard Kokoiti, a castigat scrutinul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.