Un mostenitor al tronului Braziliei, Pierre-Louis d'Orlans-Bragance, figureaza printre pasagerii avionului Air France care a disparut cu 228 de persoane la bord.

Nascut in 1983 in Rio de Janeiro, tanarul, absolvent al unei scoli de economie, este considerat unul dintre mostenitorii "Casei imperiale a Braziliei", a carei domnie a fost abolita in 1889 odata cu instaurarea republicii, relateaza AFP, citata de NewsIn.

Potrivit TV GloboNews, Pierre-Louis d'Orléans-Bragance, care locuia in Europa, s-a dus in Brazilia pentru a-si vizita cateva rude.

Stra-stranepot al lui Isabelle de Bragance, printesa a Braziliei, el este al patrulea in ordinea succesiunii la tron.

Imperiul Braziliei a fost fondat de Pedro I in 1822 dupa exilarea familiei regale din Portugalia, provocata in 1807 de invazia trupelor lui Napoleon.

Monarhia braziliana, in cursul careia a fost abolita sclavia, in 1888, a fost rasturnata anul urmator de o lovitura de stat ce va duce la proclamarea republicii.

De asemenea, la bord se aflau directori din companiile Michelin si unitatea braziliana a Thyssen Krupp, otelarie germana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.