Cautarile au continuat luni noapte pentru localizarea avionului Airbus al Air France care a disparut deasupra Atlanticului, intre Rio de Janeiro si Paris, cu 228 de persoane la bord.

Doua aparate ale armatei braziliene, dotate cu echipamente electronice, radare si aparate cu infrarosii au incercat in cursul noptii sa gaseasca o urma a avionului Airbus A330, la circa 1.100 kilometri in largul apelor braziliene, relateaza AFP, conform NewsIn.

Cursa AF 447 a plecat din Rio duminica seara si ar fi trebuit sa aterizeze marti la Paris, dar nu a mai ajuns. A disparut, avand la bord 216 pasageri si 12 membri ai echipajului, intre Brazilia si Africa.

La 24 de ore de la disparitia Airbus, practic nu mai exista sperante de a fi gasiti supravietuitori. Presedintele francez Nicolas Sarkozy a recunoscut ca sansele de gasire a unor supravietuitori "sunt infime".

Daca se confirma, acesta ar fi cea mai mare catastrofa din istoria Air France, care nu a mai avut accidente soldate cu decese de la prabusirea unui Concorde in iulie 2000, cand au murit 113 persoane.

La bord sunt 32 de nationalitati, dintre care 73 francezi, 58 brazilieni si 26 germani. De asemenea, se afla si o romanca.

Cautarile s-au concentrat pe o zona situata la mai mult de 1.100 kilometri distanta de coastele braziliene, la nord si nord-est de orasul brazilian Natal.

"Lucram cu ultimul contact pe care l-am avut cu aparatul", a explicat el.

Compania braziliana TAM a spus ca echipajul unuia dintre avioanele sale a reperat "pete deschise la culoare" la suprafata oceanului. "Vom cauta toata noaptea, trebuie sa actionam rapid, ca si cum ar fi supravietuitori", a spus un oficial.

Mai imulte tari sunt implicate in cautari, mai ales Brazilia si Franta, care a trimis doua avioane de recunoastere. Brazilia a localizat sase avioane, doua elicoptere, precum si trei nave care se duceau spre zona in care avionul a disparut, .la 1.100 kilometri distanta de Natal.

SUA au trimis un avion militar de observatie si o echipa de salvare care se va alatura marti cautarilor, dupa ce Parisul a cerut Pentagonului sa ajute la localizarea aparatului.

Nu se vede nicio urma a aavionului si niciuna dintre cele trei balize de avarie nu au emis semnale, ceea ce "demonstreaza ca totul s-a petrecut foarte repede".

Avionul avea un echipaj foarte experimentat, comandantul de bord avand 11.000 de ore de zbor la activ.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.