Cuvantul "mister" revine cel mai des in ziarele din Franta marti, care isi pun intrebari marti despre disparitia avionului Airbus A330 al Air France deasupra Oceanului Atlantic, cu 228 de peroane la bord, relateaza AFP.

"Oare fulgerul este de vina pentru disparitia cursei Rio-Paris, in conditiile in care in fiecare an numeroase aparate sunt lovite de fulger, fara sa se produca avarii?", se intreaba Laurent Joffrin in Liberation, sub titlul "Misterele cursei Rio-Paris".

Acelasi termen este folosit si de Le Figaro si Le Parisien, relateaza NewsIn.

Primul reia traseul cursei Air France, de la punctul de plecare, pana la sosire, iar celalalt ziar publica o fotografie cu rudele indurerate.

France Soir prezinta fotografii cu rudele stranse pe aeroport, sub cuvintele "Ieri dimineata, la 04.15, ultimul mesaj al zborului AF-447 Rio-Paris".
"Sunt mii de intrebari in fata unei astfel de incertitudini, intr-o perioada in care satelitii resesc sa identifice oamenii pe strada, sa supravegheze tot ce este posibil de controlat", subliniaza L'Union/L'Ardennais.

Pentru La Montagne, "probabil o succesiune de factori agravanti a provocat aceasta pierdere atat de socanta".

Le Telegramme evoca o alta pista decat cea a fulgerului care a lovit avionul. "Este ipoteza pe care o cred autoritatile si compania, fara sa comenteze: un atentat. Deocamdata, sa nu ignoram aceasta varianta", scrie ziarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.