Papa Benedict al XVI-lea l-a primit luni la pranz pe presedintele ucrainean Viktor Iuscenko, discutannd cu acesta despre "importanta unitatii crestinilor", a anuntat Vaticanul intr-un comunicat de presa citat de AFP, transmite NewsIn.
Papa si presedintele "nu au pierdut ocazia de a sublinia (...) importanta dialogului intre crestini pentru a promova unitatea, respectul tuturor si in vedea unei coabitari pasnice", arata comunicatul.

Cei doi au discutat si despre "bunele relatii bilaterale dintre Ucraina si Sfantul Scaun, precum si despre perspectivele de consolidare a cooperarii in domeniul cultural si social", potrivit aceleiasi surse.

Ucraina este o tara majoritar ortodoxa, dar are o minoritate catolica, dintre care cateva milioane de "greco-catolici", de rit oriental.
Presedintele ucrainean, insotit de o delegatie de zece persoane, a discutat mai intai in privat cu Benedict timp de 20 de minute. Ulterior, l-a intalnit pe numarul doi de la Vatican, cardinalul Tarcisio Bertone si "seful diplomatiei", Dominique Mamberti.

Papa si presedintele ucrainean au procedat la traditionalul schimb de cadouri, Benedict al XVI-lea oferind medalii de aur scoase in timpul pontificatului sau, iar Iuscenko i-a dat o statuie de marmura.

Iuscenko l-a invitat pe Benedict in Ucraina, in urma cu doi ani, dupa ce predecesorul sau, Ioan Paul al II-lea vizitase aceasta tara in 2001.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.