Premierul britanic Gordon Brown a exclus duminica varianta demisiei, in pofida crizei politice, provocata de scandalul deconturilor pentru deputati si din cauza careia laburistii sunt in cadere libera in sondaje inainte de europene, relateaza AFP, potrivit NewsIn.
Premierul a spus ca abuzurile comise de deputati si de unii ministri sunt contrare tuturor lucrurilor in care crede. El a anuntat ca toti deputatii vor trebui sa dea socoteala pentru cheltuielile lor din ultimii patru ani.

Insa, intrebat la BBC daca se gandeste la o demisie, daca un astfel de lucru le-ar da mai multe sanse laburistilor la alegerile legislative, Brown a exclus varianta. "Nu, pentru ca trebuie sa ma ocup de problemele actuale, ma ocup zilnic de economie", a spus el.

"Lucrurile vin si trec, dar ne aflam in cele mai dificile circumstante economice cu care s-a confruntat vreodata tara", a subliniat Brown.

"Oamenii sunt furiosi pentru ca sunt ingrijorati de ceea ce vad, pentru ca banii contribuabililor sunt risipiti de deputatii lor", a recunscot Brown.

Partidul Laburist al premierului Gordon Brown risca sa se claseze pe locul al treilea, in urma unui partid antieuropean, la alegerile pentru PE de saptamana viitoare, potrivit unui sondaj publicat sambata de Times. Potrivit sondajului institutului Populus, laburistii sunt principala victima a scandalului deconturilor exagerate pentru deputatii britanici. Ei sunt in cadere noua puncte, la 16% din intentiile de vot pentru scrutinul european, in timp ce conservatorii scad patru puncte, la 30%, iar liberal-democratii opt puncte, la 12%.

UKIP, Partidul pentru Independenta Marii Britanii, care face campanie ca tara sa se retraga din UE, este marele invingator din acest scandal. Sustinerea pentru formatiune s-a triplat, de la 6% la 19%, de la inceputul scandalului deconturilor

In conditiile in care alegerile legislative vor fi convocate in Marea Britanie cel tarziu in august 2010, o umilire a laburistilor la europene ar putea relansa dezbaterea asupra leadership-ului lui Brown.

62% dintre alegatori au spus ca premierul este cel mai afectat de scandalul deconturilor, chiar daca nu a fost implicat personal.

Cea mai recenta victima a scandalului este fostul ministru laburist al agriculturii Elliot Morley, care a anuntat ca nu va mai candida la alegerile legislative.

Populus a chestionat 1.000 de adulti, telefonic, in perioada 27-28 mai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.