Ministerul chinez al Sanatatii a confirmat luni primul caz de contaminare locala cu virusul A(H1N1), in sudul tarii, relateaza AFP.

Toate cazurile precedente de contaminare, 14 la numar, erau de persoane intoarse recent din strainatate, conform NewsIn.

Intr-un comunicat precedent, autoritatile faceau referire la primul caz "suspect" de contaminare, o persoana in varsta de 24 de ani din provincia sudica Guangdong. Potrivit textului, tanara intrase in contact cu un purtator al virusului gripei porcine. Acesta din urma, un chinez in varsta de 28 de ani lucreaza la un spital din New York.

Logodnica sa a facut febra miercuri si a fost internata. Medicii au suspectat inca de la inceput o contaminare cu virusul A(H1N1).
Ministerul chinez al Sanatatii nu a putut fi contactat vineri, zi de sarbatoare in China.

Anterior, serviciul in engleza al agentiei oficiale afirmase: "China anunta primul caz local de A(H1N1) in Guangdong".

De asemenea, Venezuela a inregistrat joi primul sau caz de gripa porcina, la un barbat in varsta de 22 de ani care a calatorit recent in Panama, a anuntat ministrul sanatatii, Jesus Mantilla, care a precizat ca este vorba de un "caz important" si ca populatia nu are motive de ingrijorare. El a precizat ca pacientul se vindeca intr-un ritm satisfacator si ca "va termina tratamentul in carantina la locuinta sa".

Pasagerii care au calatorit cu aceeasi cursa din Panama au fost supusi la examene medicale, au anuntat autoritatile.

In Mexic, bilantul deceselor provocate de gripa porcina a ajuns joi la 89, cu sase mai multe decat cele confirmate miercuri. De asemenea, numarul bolnavilor a crescut de la 4.821 la 4.879. Curba propagarii bolii este insa descendenta, iar noile decese confirmate nu corespund unora recente, ci celor aflate deja in studiu, a precizat Ministerul mexican al Sanatatii.

Potrivit celui mai recent bilant al OMS, dat publicitatii miercuri, in lume au fost confirmate 13.398 de cazuri de contaminare cu virusul A(H1N1), dintre care 95 de decese.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.