Britanicii sunt din ce in ce mai eurosceptici, aproape un sfert dintre ei dorind ca Londra sa se retraga din Uniunea Europeana, potrivit unui sondaj publicat joi de saptamanalul The Economist, cu cateva zile inaintea alegerilor europene.

In 25 de ani, proportia britanicilor care considera ca apartenenta tarii lor la Uniunea Europeana este un lucru bun a scazut de la 43% la 31%, arata sondajul realizat de London Institute, transmite NewsIn. In paralel, numarul britanicilor care considera ca aderarea Marii Britanii la UE a fost o greseala, a urcat de la 30% la 37%.

In ceea ce priveste extinderea spre est a Uniunii, care a adus zece tari membre noi, doar un britanic din cinci considera ca aceasta a fost un lucru bun, fata de trei din cinci in 1995.

O treime dintre britanici doresc mai putina integrare si o Europa care sa nu fie "decat putin mai mult decat o zona libera", adauga sondajul.

Numarul britanicilor care doresc ca tara lor sa se retraga pur si simplu din UE aproape s-a dublat, de la 12% la 21%.

Sondajul a fost realizat intre 22 si 26 mai, pe un esantion de 2.322 de adulti.

375 de milioane de cetateni europeni sunt chemati intre 4 si 7 iunie sa desemneze pentru un mandat de cinci ani 736 de membri ai Parlamentului European, singura institutie europeana ai carei membri sunt desemnati prin vot universal direct.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.