Circa 6.500 de restaurante mexicane au dat faliment in urma masurilor de prevenire a extinderii gripei porcine in aceasta tara, unde a provocat moartea a peste 80 de persoane, iar sectorul a pierdut peste 55.000 de locuri de munca, au anuntat marti reprezentantii acestei industrii, citati de AFP

Autoritatile au decretat inchiderea cafenenelelor si restaurantelor din capitala, focar al epidemiei, masura fiind extinsa si in alte localitati sau regiuni unde au fost inregistrate cazuri.

Din totalul de 250.000 de restaurante inregistrate oficial, "numarul celor inchise a ajuns la 6.500, iar pierderea de locuri de munca depaseste 55.000", a anuntat Camera nationala de industrie a restaurantelor, CANIRAC, intr-un comunicat, citeaza NewsIn.

In capitala, unde restaurantele si cafenele au fost inchise timp de 10 zile, 3.000 de societati din acest sector, din totalul de 35.000, au dat faliment, iar 18.500 de locuri de munca au fost desfiintate, potrivit CANIRAC, care le cere autoritatilor reduceri fiscale "de cel putin 50%".


Despre autor:


Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.