Coreea de Nord va trebui sa plateasca pentru actele sale, daca va continua "sa provoace comunitatea internationala", a declarat marti ambasadoarea americana la ONU, Susan Rice, relateaza AFP.

Daca Phenianul vrea "sa continue sa testeze si sa provoace comunitatea internationala, va vedea ca va trebui sa plateasca, pentru ca membrii comunitatii internationale sunt clari: asa ceva este inacceptabil", a spus Rice, pentru CNN.

'Incapatanarea' Coreei de Nord: Ne paste un razboi nuclear?

Potrivit NewsIn, Coreea de Nord a afirmat luni ca a efectuat un al doilea test nuclear subteran, mult mai puternic decat primul, din octombrie 2006, provocand un val de proteste in lume si o condamnare din partea Consiliului de Securitate al ONU. Phenianul a lansat si trei rachete sol-aer cu raza scurta de actiune, potrivit armatei sud-coreene. In ultimii ani, Coreea de Nord a procedat in mai multe randuri la tiruri de rachete sol-mare sau mare-mare in Marea Galbena sau Marea Japoniei, adesea in perioade de tensiune regionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.