Coreea de Nord a lansat marti doua rachete cu raza scurta de actiune de pe coasta sa de est, a declarat o sursa guvernamentala de la Seul, citata de agentia Yonhap, transmite Reuters.

Yonhap anuntase anterior ca Phenianul se pregateste sa lanseze rachete cu o raza de actiune de 160 de kilometri, care folosesc o tehnologie ce se bazeaza pe cea a rachetei chineze Silkworm.

Coreea de Nord a afirmat luni ca a efectuat un al doilea test nuclear subteran, mult mai puternic decat primul, din octombrie 2006, provocand un val de proteste in lume si o condamnare din partea Consiliului de Securitate al ONU. Phenianul a lansat si trei rachete sol-aer cu raza scurta de actiune, potrivit armatei sud-coreene. In ultimii ani, Coreea de Nord a procedat in mai multe randuri la tiruri de rachete sol-mare sau mare-mare in Marea Galbena sau Marea Japoniei, adesea in perioade de tensiune regionala.

Coreea de Sud a convocat o reuniune de urgenta a comandantilor militari pentru a-si examina apararea, a afirmat un purtator de cuvant al Statului Major Interarme. Reuniunea va insista asupra necesitatii de a spori vigilenta "in fata provocarilor militare" ale Coreei de Nord, a afirmat purtatorul de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.