Regizorul austriac Michael Haneke, in varsta de 67 de ani, a fost recompensat, duminica seara, cu Palme d'Or, cea mai prestigioasa distinctie a Festivalului International de Film de la Cannes, pentru pelicula "Das weiSe Band", anunta AFP, potrivit NewsIn.
Austriacul vine la Cannes din 1989, aproape toate filmele sale fiind lansate aici: "Cod necunoscut / Code inconnu", "Profesoara de pian / La Pianiste", "Vremuri de restriste / Le temps du loups" sau "Cache".

"Das WeiSe Band", istoria unui sat din Imperiul Austro-Ungar in ajunul Primului Razboi mondial, unde agresivitatea e ascunsa sub faldurile reci ale protestantismului, a mai primit, sambata, la Cannes Premiul FIPRESCI, precum si o Mentiune Speciala din partea Juriului Ecumenic.

"E un moment al vietii mele cand sunt intr-adevar fericit", a spus Michael Haneke dupa ce a primit trofeul suprem al Festivalului de la Cannes din mainile lui Isabelle Huppert, care i-a fost protagonista in "Profesoara de pian".

Marele Premiu i-a revenit francezului Jacques Audiard, pentru pelicula "Un prophete", la care semnat atat regia, cat si scenariul.
In aceeasi ceremonie, cineastul francez Alain Resnais, care a realizat, printre altele, "Hiroshima mon amour", a primit o distinctie speciala pentru intreaga cariera.

Premiul pentru interpretare feminina a fost castigat de actrita britanica Charlotte Gainsbourg, datorita rolului din controversata pelicula "Antichrist", regizata de danezul Lars von Trier, iar cel pentru rol principal masculin i-a revenit lui Christoph Waltz, pentru interpretarea din filmul "Inglorious basterds", regizat de Quentin Tarantino.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.