Un membru al familiei mafiote Gambino, una dintre cele mai importante din New York, a fost expulzat din Statele Unite si a ajuns sambata la Roma, insotit de patru politisti italieni, transmite agentia de informatii aeroportuare Telenews, citata de AFP, tradusa de NewsIn.
Rosario Gambino, care locuia in Statele Unite din 1968, a fost vizat de o procedura de expulzare pentru ca nu a obtinut niciodata nationalitate americana. In Statele Unite el a ispasit o pedeapsa de 22 de ani de detentie.

Mafiotul era cautat in Italia pentru trafic de droguri si a fost pus sub acuzare in celebrul proces "Pizza Connection" (alianta intre clanurile din Palermo si cinci familii mafiote din New York, in anii '70). Condamnat in prima instanta la 20 de ani de detentie, pedeapsa sa a fost redusa in apel la 16 ani.

Expulzarea italianului intervine in aceaasi zi in care Peninsula marcheaza 17 ani de la atentatul impotriva celebrului judecator antimafie Giovanni Falcone, in 23 mai 1992, la Palermo.

Rosario Gambino era unul dintre mafiotii anchetati de Falcone si pe numele caruia a semnat un mandat de arestare in 1980.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.