Primele cazuri confirmate de gripa H1N1 din Kuwait au aparut la soldati americani aflati in tranzit in aceasta tara, a anuntat sambata un oficial guvernamental. Cei 18 militari au parasit tara.

Virusul a fost depistat la un numar nespecificat de soldati americani aflati in tranzit in Kuwait. Unii au ramas in carantina in baza lor militara din Kuwait, unde au primit tratament, iar altii au parasit tara, transmite NewsIn.

Circa 15.000 de soldati americani sunt stationati in Kuwait, tara folosita ca punct de tranzit pentru mii de soldati care pleaca sau vin din Irak.

"Toti cei 18 soldati au parasit tara. Ei prezentau simptome si au primit cu totii medicamentele potrivite", a declarat numarul doi din Departamentul Sanatatii Youssef Mendkar.

El a subliniat ca soldatii americani "nu au avut niciun contact cu populatia locala" si niciun caz un a fost semnalat in randul populatiei acestui bogat stat petrolier din Golf.

Sambata, un oficial din Kuwait a declarat ca au fost detectate cazuri de gripa porcina in randul soldatilor americani care tranziteaza tara.

Subsecretarul din Ministerul Sanatatii, Ibrahim al-Abdelhadi, a declarat pentru agentia oficiala kuwaitiana KUNA, ca soldatii afectati de virusul A(H1N1) al gripei porcine au fost plasati imediat in carantina la baza americana de la Arifjan, situata la 70 de kilometri sud de capitala kuwaitiana.

Ambasada Statelor Unite din Kuwait a anuntat intr-un comunicat ca a fost informata "despre cazurile soldatilor plasati in izolare, care nu au intrat in contact cu populatia locala".

Virusul A(H1N1) a infectat pana in prezent peste 12.000 de persoane din 43 de tari si a provocat 86 de decese, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.