Un sofer al casei regale britanice, care, contra cost, a ajutat doi jurnalisti sub acoperire sa intre in incinta Palatului Buckingham de la Londra, a fost suspendat, a anuntat un purtator de cuvant al Palatului.

"Putem confirma ca persoana in cauza a fost suspendata, in astetarea rezultatelor anchetei", a declarat sursa dupa dezvaluirile saptamanalului News of the World, potrivit NewsIn.

Cu sprijinul inregistrarilor video si al fotografiilor, publicatia relateaza ca doi dintre jurnalistii sai s-au dat drept oameni de afaceri bogati din Orientul Mijlociu si au patruns vineri, in jurul orei locale 13.00, in incinta palatului dand 1.000 de lire (1.138 de euro) soferului, care s-a prezentat ca fiind un fost militar.

Potrivit tabloidului, suverana se afla in palat in momentul respectiv.

Fara a fi supusi controlui de identitate si perchezitiei corporale, cei doi au intrat in Royal Mews - unde sunt parcate vehiculele si trasurile folosite de regina Elizabeta a II-a. Au trecut fara probleme de ghereta unui ofiter de securitate, afirma News of the World, care precizeaza ca jurnalistii aveau acte false.

Unul dintre ei este filmat in timp ce se aseaza intr-un Bentley special echipat pe care regina il foloseste in deplasarile sale oficiale.

Soferul i-ar mai fi lasat pe cei doi vizitatori sa filmeze si sa fotografieze - inclusiv placutele de inmatriculare - masina personala a suveranei, un Daimler V8, si un Bentley verde apartinand printesei Anne.

Potrivit saptamanalului, soferul le-ar fi detaliat inclusiv neajunsurile in materie de securitate ale automobilului Bentley oficial, precum si numele de cod ale diferitelor vehicule regale.

Presa britanica a testat de mai multe ori in ultimii ani securitatea Palatului Buckingham. In 2003, un jurnalist al cotidianului Daily Mirror a reusit sa se angajeze ca valet la Buckingham Palace folosind referinte false si a putut chiar sa intre in camera unde regina servea micul dejun, dar si in dormitorul unde urmau sa fie gazduiti fostul presedinte american George W. Bush si sotia sa in timpul unei vizite de stat.

Insa intruziunea cea mai periculoasa dateaza din martie 1982 cand Michael Fagan a intrat in camera reginei, iar aceasta, cand s-a trezit, l-a gasit asezat pe patul ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.