Unul dintre cei trei romani suspectati de uciderea "regelui cerealelor" din Italia, Franco Ambrosio, si a sotiei sale, Giovanna, a incerca sa se sinucida in inchisoare cu o lama de barbierit, relateaza cotidianul italian Metropolis in editia sa electronica.

Marius Acsiniei, in varsta de 22 de ani, fostul gradinar al sotilor Ambrosio, s-a taiat la nivelul pieptului si la gat. El a fost internat timp de trei zile la infirmerie, dupa care a fost transferat inapoi in celula, unde este supravegheat in prezent 24 de ore din 24. Barbatul risca pana la 25 de ani de detentie, relateaza NewsIn.

Marius Acsiniei, Valentin Dumitriu, in varsta de 22 de ani, si Calin Petrica, in varsta de 24 de ani, sunt acuzati ca i-au ucis pe sotii Ambrosio, in noaptea de 15 aprilie.

Potrivit reconstructiei facute de politie, sotii Ambrosio erau singuri acasa in noaptea respectiva, majordomul lor fiind liber. Barbatul se intorsese acasa in jurul orei locale 20.00 (21.00 ora Romaniei), dupa cateva ore petrecute cu avocatii pentru a se pregati pentru un proces.
In jurul orei locale 22.00, (23.00 ora Romaniei), cei trei romani au ajuns intr-un parc din apropierea vilei omului de afaceri, din Napoli, unde au mancat ciocolata si au consumat alcool furate dintr-o casa aflata tot pe terenul vilei, casa inchiriata unui avocat care era plecat din oras. Aflati in stare de ebrietate, romanii au decis sa jefuiasca si vila, despre care credeau ca este tot goala.

Ei au intrat in bucatarie, probabil pentru a fura mancare, fara a se feri sa faca zgomot, ceea ce l-a alertat pe omul de afaceri, proprietarul companiei Italgra. Cand l-au vazut, agresorii probabil ca au intrat in panica si l-au lovit, provocandu-i moartea. O jumatate de ora mai tarziu, probabil dupa ce au obligat-o sa le dea banii si bijuteriile, ei au ucis-o si pe sotia italianului, Giovanna. Aceasta dormea imbracata dupa cutremurul din Abruzzo, pentru a putea fugi in cazul unui nou seism. Femeia a fost lovita cu o cheie de roti, care nu a fost gasita inca, a anuntat politia joi, intr-o conferinta de presa.

Dupa aceea, romanii s-au refugiat la Licola, o localitate din apropiere, unde au fost si arestati. Ei nu erau inarmati si nu au opus rezistenta la arest.

Potrivit autoritatilor, romanii au lasat numeroase urme, ceea ce i-a ajutat pe anchetatori sa ii prinda repede. Pe langa multele amprente lasate pe mobila, pe corpul victimelor, pe mucuri de tigari, sticle si pahare, ei au furat cartile de credit si telefoanele mobile. Atunci cand i-au arestat politistii au gasit o parte din prada asupra lor: bijuterii, telefoanele mobile ale victimelor si cartile de credit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.