Vaticanul a lansat un nou site ce ofera o aplicatie numita "Papa se intalneste cu voi pe Facebook" si o alta ce le permite tinerilor sa urmareasca mesajele si discursurile lui Benedict pe iPhone si iPod

Ziua comunicatiilor mondiale, sarbatorita duminica la Vatican, este consacrata propovaduirii credintei prin intermediul noilor tehnologii.

"Recunoastem ca o biserica ce nu comunica inceteaza sa fie o biserica", spune monseniorul Paul Tighe, secretarul departamentului de comunicare sociala al Vaticanului. "Multi tineri nu mai folosesc in zilele noastre mass-media traditionale precum ziarele si revistele, nici pentru informare, nici pentru divertisment. Ei apeleaza la o cultura media diferita, iar acesta este efortul nostru de a ne asigura Biserica este prezenta in aceasta cultura", a spus prelatul.

Vizitatorii site-ului pope2you.net pot alege "carti postale virtuale" cu fotografii ale Papei si mesaje ale acestuia, special concepute pentru tineri. Noile aplicatii sunt oferite in prezent in italiana, engleza, spaniola, franceza si olandeza. Desi site-ul are o sectiune prin intermediul careia Papa este prezent pe Facebook, utilizatorii platformei de socializare nu vor primi mesaje de genul celor ce confirma adaugarea de catre Papa in lista sa de prieteni, adauga Reuters, in ton de gluma.

Biserica Catolica apelase deja la internet pentru a combate declinul vocatiei catre viata religioasa si scaderea numarului de credinciosi care merg la slujbe. In ianuarie, Papa a devenit una dintre cele mai in varsta persoane din lume care au propriul canal pe YouTube

Papa, care isi scrie inca pe hartie majoritatea discursurilor, in timp ce asistentii sai se ocupa de prezenta sa pe internet, a recunoscut ca Vaticanul nu foloseste suficient internetul. In ianuarie, Papa a declarat ca, daca Biserica ar fi folosit mai mult internetul, poate ar fi stiut ca un episcop conservator a carui excomunicare a fost anulata, nega de ani de zile Holocaustul. Controversa generata de anularea acestei excomunicari a daunat imaginii Papei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.