Patru persoane au fost arestate si inculpate pentru planificarea de atacuri teroriste impotriva unor obiective militare si a unei sinagogi din New York.
Cei patru, toti nascuti in Statele Unite, au fost arestati "sub acuzatia de complot pentru provocarea unor explozii in apropierea unei sinagogi din cartierul Riverdale din Bronx si pentru a trage asupra unor avioane militare stationate la baza Garzii Nationale pe aeroportul Stewart din Newburgh, New York, folosind rachete sol-aer Stinger", se arata intr-un comunicat al politiei locale, citat de AFP.

Pentru a obtine aceste arme, persoanele arestate, care locuiau in New York, au fost in contact cu un informator FBI, care a furnizat grupului "o racheta inactiva si explozibili inerti", au precizat autoritatile, potrivit NewsIn.

Suspectii erau supravegheati de anul trecut. Este vorba despre James Cromitie, alias Abdul Rahman, David Williams, cunoscut drept Daud, Onta Williams, alias Hamza, si Laguerre Payen, alias Amin si Almondo. Cei patru vor fi audiati astazi si risca 25 de ani de inchisoare.

Contactul cu teroristii a fost stabilit in iunie 2008, intre un agent FBI si Cromitie, care s-a plans de razboiul purtat de SUA in Afganistan si si-a manifestat "interesul de a intreprinde ceva impotriva Americii". Incepand din octombrie 2008, contactul cu cei patru a continuat periodic, intr-o cladire din New York in care FBI instalase un echipament de supraveghere audio si video.

Grupul si-a exprimat dorinta de a viza tinte in New York, iar Cromitie a cerut informatorului sa-i furnizeze rachete ghidate sol-aer si explozibili. Toate armele furnizate de acesta erau dezactivate.

In aprilie, grupul a ales sinagoga pe care doreau sa o atace si au inceput sa fotografieze avioane militare. Potrivit anchetatorilor, atacul ar fi implicat aruncarea in aer a unor masini parcate langa sinagoga.

"Suntem in siguranta in seara aceasta, pentru ca acest complot a fost dejucat, dar nu stim cate mai sunt", au subliniat autoritatile locale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.