Vicepresedintele american Joe Biden a declarat marti ca merge miercuri la Belgrad pentru a exprima dorinta Statelor Unite de a "construi o relatie noua si sanatoasa" cu Serbia, transmite AFP.
"Statele Unite vor sa construiasca o relatie noua si sanatoasa cu Serbia", a declarat Biden intr-un discurs sustinut in fata Parlamentului bosniac, potrivit NewsIn.

"Vrem sa vedem Serbia ocupandu-si locul potrivit in Europa, ca stat puternic, prosper si democratic, jucand un rol constructiv in regiunea" Balcanilor, a adaugat el.

Vicepresedintele american a admis ca Belgradul si Washingtonul au pozitii diferite in ceea ce priveste Kosovo. "Nu ne asteptam ca Serbia sa recunoasca in curand Kosovo, dar ne asteptam ca Belgradul sa coopereze cu Uniunea Europeana si cu alti actori internationali importanti in Kosovo", a subliniat Biden.

Principala etapa a turneului lui Biden in Balcani, care a inceput marti la Sarajevo, o va reprezenta vizita de miercuri de la Belgrad, unde pozitia americana in favoarea independentei Kosovo a generat tensiuni anul trecut.
Vicepresedintele american va merge apoi in Kosovo si vineri in Liban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.