Fortele de ordine italiene au arestat marti dimineata 68 de presupusi membri ai Camorrei, mafia napolitana, au anuntat surse din politia locala.
"Politia nationala a arestat 36 de persoane, carabinierii alti 20 si politia financiara pe ultimii 12", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al prefecturii politiei, relateaza NewsIn.

Justitia italiana a emis in total 109 mandate de arestare in aceasta operatiune. Pe langa cei arestati, o parte dintre cei 109 sunt deja incarcerati pentru delicte precedente, iar altii sunt cautati, potrivit aceleiasi surse.

Persoanele vizate sunt acuzate de "omor, asociere in vederea comiterii de infractiuni de tip mafiot, trafic de droguri si spalare de bani", potrivit comunicatului politiei.

Carabinierii din Napoli, contactati de AFP, au precizat ca bunuri in valoare de cinci miliarde de euro au fost confiscate in cursul acestei operatiuni, printre care terenuri in Spania sau conturi la banci din Monaco.

Mandatele de arestare ar viza in special familia Amato-Pagano care face parte din "clanul secesionist", opus clanului lui Paolo Di Lauro. Razboiul dintre cele doua familii s-a soldat cu aproape 20 de morti in ultimii ani.

Seful familiei Amato-Pagano, Raffaelle Amato, in varsta de 44 de ani, a fost arestat duminica la Marbella, in sudul Spaniei. Amato, care era cautat din 2006, este acuzat de opt crime comise intre 1991 si 1993 si este considerat unul dintre principalii furnizori de cocaina in aglomeratia napolitana. Sotia lui, Elmelinda Pagano, a fost arestata in cursul operatiunii de marti, a precizat politia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.