Saptamana trecuta, diplomatul rus a acuzat autoritatile romane ca agraveaza tensiunile din Republica Moldova. El a mentionat refuzul Romaniei de ani de zile de a semna un tratat de frontiera cu Moldova.
Cu trei zile inaintea summitului UE-Rusia de la Habarovsk (Extremul Orient rus), Moscova critica din nou reactiile oficialilor de la Bruxelles in privinta evenimentelor desfasurate la Chisinau dupa alegerile din 5 aprilie.

Vladimir Cijov (foto), ambasadorul Rusiei la UE, a afirmat, intr-un interviu acordat cotidianului „Nezavisimaia Gazeta“, ca „recentele evolutii din Republica Moldova au dat nastere unor mari semne de intrebare referitor la modul in care Uniunea Europeana lucreaza cu tara sa membra, Romania, a carei conducere a facut declaratiile cunoscute si se ocupa de impartirea darnica de pasapoarte romanesti peste Prut“.

In context, Cijov a reamintit ca UE a criticat Moscova pentru intentia de a elibera pasapoarte rusesti in Abhazia si Osetia de Sud. Astfel, oficialul rus a adaugat ca „acestea sunt standarde duble, care nu pot fi indreptatite nici macar prin conceptul de eurosolidaritate“.

Vladimir Cijov a adaugat ca acesta „este un subiect in legatura cu care UE a fost mult mai relaxata decat a fost fata de tratatele dintre Rusia si tarile baltice“.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.