Premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a folosit de intrevederea de ieri cu presedintele american Barack Obama pentru a-i transmite liderului de la Casa Alba ca timpul se scurge in privinta opririi programului nuclear al Iranului.
Asadar, afirma sursele israeliene, Obama nu ar trebui sa iroseasca mai mult de c?teva luni pentru dialogul sau planificat cu Teheranul, daca nu se inregistreaza progrese evidente.

Surse de la Ierusalim afirma ca Netanyahu urma sa-i spune lui Obama ca, in lipsa unor progrese notabile, Statele Unite trebuie sa actioneze rapid intr-o maniera mai agresiva impotriva Iranului.

Consilierii lui Netanyahu au precizat ca premierul a fost incurajat de un interviu cu Barack Obama, publicat duminica in Newsweek, in care presedintele american afirma ca nu este „naiv“ in privinta Iranului si ca nu scoate nici un fel de optiuni „de pe masa“. „Scopul dialogului planificat este de a oferi Iranului o ocazie de a se alinia normelor internationale“, a spus Obama in interviu. Liderul de la Casa Alba a precizat ca nu intentioneaza sa recurga la o schimbare de regim la Teheran, dar a subliniat ca Iranul trebuie sa fie capabil sa „mentina caracterul islamic“, dar in acelasi timp sa „nu constituie o amenintare pentru vecinii sai“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.