Politia rusa a arestat sambata la Moscova aproximativ 20 de participanti la o manifestatie pentru drepturile homosexualilor, cu cateva ore inainte de finala concursului de muzica Eurovision, transmite NewsIn.
Aproximativ 15 manifestanti scandau "Homofobia este o rusine pentru Rusia!" si "Drepturi egale pentru toti", in timpul paradei neautorizate, dupa care au fost retinuti de scutierii rusi.

Aproximativ sase manifestanti au fost arestati ulterior, cand incercau sa comunice cu jurnalistii.

Nikolai Alekseiev, fondatorul site-ului www.GayRussia.ru si principalul organizator al manifestatiei, se afla printre persoanele arestate, alaturi de un barbat imbracat in rochie de mireasa si un militant homosexual american.

Rusia a interzis la 7 mai parada homosexualilor, care urma sa aiba loc in aceeasi zi cu Eurovision, pentru ca aceasta ar submina moralitatea locuitorilor din Moscova, potrivit primarului Moscovei, Iuri Lujkov. Primarul a adoptat o linie dura fata de manifestatiile homosexualilor, descriind la un moment o parada a acestora drept "satanica".

Activistii pentru drepturile homosexualilor au organizat in ultimii ani la Moscova mici parade, fara a avea aprobarea Guvernului. Totusi, ei au fost arestati si batuti de cei care se opun homosexualitatii sau de grupuri neofasciste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.