Tot mai multi americani se pronunta, pentru prima data in ultimii 15 ani, impotriva avortului, chiar daca 53% dintre ei il tolereaza "in anumite cazuri", potrivit unui sondaj Gallup, publicat vineri, relateaza NewsIn.
Potrivit studiului, 51% dintre americani se pronunta impotriva avortului, in timp ce 42% dintre ei sunt favorabili, o premiera din anul 1995 incoace, an in care Gallup a inceput sa efectueze periodic astfel de sondaje.

"Inseamna o schimbare semnificativa in raport cu ce era in urma cu un an, cand 50% erau in favoarea avortului si 44% impotriva", explica Gallup, care a chestionat 1.015 adulti in perioada 7-10 mai.

Tot mai multi americani cred ca avortul ar trebui sa fie ilegal in orice circumstante (23% fata de 17% in urma cu an). Americanii mai cred ca avortul poate fi tolerat doar in "anumite circumstante" (37% fata de 40% in urma cu un an), in timp ce persoanele care cred ca avortul ar trebui sa fie legal "in majoritatea circumstantelor" sunt doar 22%, fata de 28% in urma cu un an.

Aceasta schimbare de opinie se explica printr-o strangere a randurilor republicanilor pe chestiunile etice si bioetice, noteaza sondajul. 70% dintre republicani se proclama antiavort, fata de 60% anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.