Susanna Agnelli, fost ministru de externe si una dintre personalitatile marcante ale prestigioasei dinastii de oameni de afaceri italieni a murit vineri la varsta de 87 de ani, scrie sambata presa locala, citata de AFP.
Sora legendarului om de afaceri Gianni Agnelli, care a condus timp de mai multe decenii constructorul auto Fiat, Susanna a fost infirmiera in al Doilea Razboi Mondial, iar in politica a intrat in 1974, dupa cum arata NewsIn.

Mama a sase copii, primar de Monte Argentario, deputat al Partidului Republican Italian, parlamentar european, ea a fost intre 1995 si 1996 prima si singura femeie care a condus vreodata diplomatia italiana.

Din 1992, s-a implicat in numeroase actiuni umanitare.

Intreaga clasa politica i-a adus omagii sambata, apreciind ca odata cu ea se mai intoarce o pagina din istoria familia Agnelli, care este pentru Italia ceea ce clanul Kennedy este pentru americani.

Susanna Agnelli, internata la spitalul Gemelli de la Roma, nu si-a mai revenit dupa o fractura de femur din aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.