Cel putin 40.000 de persoane, majoritatea belgieni, dar si francei sau olandezi, participa vineri la o manifestatie la Bruxelles pentru a apara locurile de munca si puterea de cumparare in Europa, relateaza AFP.
"Vrem o Europa care sa ne apere de problemele financiare care ameninta munca", a spus vineri John Monks, seful Confederatiei europene a sindicatelor.

Organizatorii estimeaza ca participantii sunt in numar de 50.000, politia vorbeste despre 40.000.

In randul manifestantilor erau prezenti multi angajati din domeniul metalurgiei, unul dintre cele mai afectate sectoare ale economiei.
Deplasarea la Bruxelles a fost facuta si de angajati ai uzinei Opel din Anvers. "Am venit in numar de 50, nu mai multi, nu era momentul sa paralizam activitatea uzinei", a spus un delegat.

Cortegiul manifestantilor era deschis de persoane din nordul Frantei. "Siguranta muncii nu mai este ca inainte", a spus una dintre ele. Startul seriei de patru "euromanifestatii" a fost dat joi la Madrid, unde zeci de mii de oameni au participat la protest.
Sambata vor avea loc manifestatii la Praga si Berlin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.