Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, a avertizat joi ca bugetul statului va suferi o serie de reduceri "importante si dureroase", pentru a limita deficitul. In acest sens, Schwarzenegger a propus vanzarea unei inchisori, unui stadion si a mai multor terenuri
Guvernatorul acestui stat, cel mai populat dn Statele Unite, cu peste 37 de milioane de locuitori, a propus inghetarea cheltuieilor din educatie, sistemul sanitar si sistemul penitenciarelor, cu cateva zile inainte ca legislativul statului sa se pronunte asupra unei serii de masuri destinate reducerii deficitului, relateaza NewsIn, citand AFP.

"Pentru a rezolva criza actuala de lichiditati, nu putem sa evitam reducerile profunde si dureroase ale cheltuieilor. O parte dintre aceste solutii nu au mai fost luate in calcul niciodata", a admis Schwarzenegger.

Guvernatorul a propus o scadere cu trei miliarde de dolari a bugetului pentru educatie, ceea ce ar avea drept consecinta concedieri si o reducere cu cinci zile a anului scolar.

El mai incearca sa obtina peste un miliard de dolari din vanzarea unor proprietati ale statului, precum Colosseum din Los Angeles si un stadion construit in 1923, estimat la 400 de milioane de dolari.

Schwarzenegger vrea sa vanda si inchisoarea San Quintin, situata la nord de San Francisco, construita in 1880. Acest penitenciar, unde au fost inchisi Charles Manson si asasinul lui Robert Kennedy, ar putea aduce inca un miliard de dolari.

Statul va scoate la vanzare si terenuri folosite de obicei pentru organizarea de targuri.

Schwarzenegger a avertizat din nou ca, pentru prima data din 1938, California va inregistra o scadere a sumei obtinute din impozitele pe venit, din cauza recesiunii economice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.