O femeie din Arizona, care suferea de o boala la plamani, a murit dupa ce a contractat gripa porcina, au anuntat joi autoritatile medicale, ceea ce ridica numarul deceselor provocate de noul virus A(H1N1) in Statele Unite la patru.
Departamentul pentru Sanatate Publica din districtul Maricopa a anuntat ca femeia, in varsta de peste 45 de ani, care suferea de o boala la plamani, a murit saptamana trecuta in urma unor complicatii provocate de gripa porcina, informeaza Reurters, conform Newsin.

Acest deces este primul din Arizona provocat de noul virus si al patrulea din Statele Unite, potrivit unui comunicat al departamentului.

"Din pacate stiam ca se va intampla asa. Gripa este grava, in special pentru cei care sunt deja bolnavi", a explicat Bob England, directorul departamentului.

De asemenea, un profesor contaminat cu virusul gripei porcine de afla in stare critica la New York, unde trei scoli unde se afla copii bolnavi vor fi inchise incepand de vineri, timp de o saptamana, a anuntat primarul orasului, Michael Bloomberg, citat de AFP.

Virusul a fost identificat la patru elevi dintr-o scoala din cartierul Queens (estul new Yorkului), "dar si la un membru al corpului profesoral, care se afla in stare critica" si a fost internat, a precizat primarul, adaugand ca acesta suferea de "probleme de sanatate anterioare". Alti 50 de copii de la aceeasi scoala prezinta simptome de gripa.

In a doua scoala ce va fi inchisa, 241 de elevi au lipsit joi, iar in a treia 29 de copii prezentau simptome gripale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.