Guvernul german a renuntat sa mai interzica paintball-ul, masura avuta in vedere pentru inasprirea controlului asupra armelor, dupa masacrul comis intr-un liceu in martie, relateaza AFP.
"Nu va fi interzis", a spus Dieter Wiefelspütz, deputat social-democrat responsabil pentru politica interna.

Guvernul va analiza totusi diverse masuri privitoare la regulile din acest joc, in care participantii, echipati cu masti de protectie, trag unii in altii cu bile cu vopsea lansate din pusti cu aer comprimat. Jocul este interzis celor cu varste sub 18 ani.

Printre alte masuri figureaza o amnistiere pentru proprietarii de arme ilegale care le predau autoritatilor si cresterea varstei minime pentru tirul sportiv cu arme de calibru mare de la 14 la 18 ani.

Dezbaterea privitoare la arme s-a intensificat in Germania dupa masacrul din Winnenden, unde un adolescent de 17 ani a ucis 15 persoane cu arma tatalui sau, apoi s-a sinucis, la 11 martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.