Vladimir Voronin va avea ferestre antiglont la biroul de presedinte al Parlamentului, la etajul al patrulea al cladirii devastate in timpul protestelor violente din 7 aprilie, informeaza Jurnal de Chisinau.
In planul de sarcini pentru reconstructia cladirii Parlamentului este mentionat faptul ca "vor fi instalate ferestre din aluminiu antiglont cu unul sau mai multe canaturi, la constructii cu inaltimi pana la 35 metri, inclusiv avand suprafata tocului pana la 3 metri patrati". Au fost comandate 985 de astfel de ferestre, pentru a asigura securitatea si linistea deputatilor. Si la etajele inferioare ale cladirii vor fi instalate 1.450 de ferestre din aluminiu, denumite in planul de reconstructie "ferestre antivandal".

Pe de alta parte, Parlamentul va fi echipat cu o o statie diesel automata de producere a curentului electric, pentru a nu fi afectat de eventuale pene de curent. Jurnal de Chisinau subliniaza ca spitalele din tara nu beneficiaza de asemenea generatoare, relateaza NewsIn.

Pe langa pereti si scari de marmura, la Parlament vor fi instalate si "lavoare din semiportelan, portelan sanitar etc., inclusiv pentru handicapati si vase pentru closet din semiportelan, portelan sanitar etc., inclusiv pentru handicapati". Pentru toate acestea vor fi alocati aproape 30 milioane de dolari din bugetul de stat, mai exact din banii cetatenilor Republicii Moldova, subliniaza publicatia citata. Anterior, Voronin ceruse ca banii respectivi sa fie luati din bugetul educatiei, mai precis din fondurile destinate institutiilor de invatamant ai caror elevi si studenti au participat la proteste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.