Papa Benedict al XVI-lea isi va continua astazi turneul in Tara Sfanta cu o vizita la Nazaret, in Galilea, unde va oficia ultima slujba din pelerinajul sau si unde se va intalni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu
Slujba in aer liber va incepe la ora locala 10.00, la Muntele Prapastiei, unde Bilblia spune ca evreii au incercat sa il arunce pe Iisus intr-o prapastie, dupa ce acesta a predicat in sinagoga.

Un amfiteatru de 35.000 de locuri a fost amplasat in zona unde va avea loc slujba, oficiata in a saptea zi a perelinajului suveranului pontif, care se va incheia vineri.

Nazaret, orasul in care Iisus si-a petrecut copilaria, este cel mai mare oras arab din Israel, avand o populatie de 60.000 de locuitori, dintre care 30% sunt crestini.

Papa Benedict al XVI-lea va vizita si Biserica Buna Vestire, construita pe locul unde, potrivit credintei, arhanghelul Gavril i-a spus Fecioarei Maria ca il va naste pe Iisus. La ora locala 14.30 (si a Romaniei) in aceasta biserica, cea mai mare din Orientul Mijlociu, inaugurata in 1964 de catre papa Ioanl Paul al II-lea, suveranul pontif va oficia o slujba la care vor participa si lideri religiosi din Galilea.

Papa se va intalni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la ora locala 12.50, urmand a sustine un discurs in fata liderilor religiosi din Galilea, in jurul orei 13.30.

Miercuri, cu o zi inainte de aceasta reuniune, suveranul pontif a pledat la Betleem, in Cisiordania, pentru formarea unui stat palestinian suveran, propunere careia guvernul Netanyahu i se opune.

Oficiali religiosi musulmani locali asteapta de la Benedict al XVI-lea sa-si ceara scuze pentru declaratiile sale din 2006, cand a parut ca asimileaza islamul violentei. Un grup radical de musulmani intentioneaza sa organizeze o manifestatie dupa incheierea vecerniei.

Miercuri, suveranul a dat asigurari populatiei din Fasia Gaza cu privire la "profunda sa compasiune" fata de "incercarile suferite" pe timpul ofensivei militare israeliene din regiune, din perioada decembrie 2008 - ianuarie 2009, care s-a soldat cu moartea a 1.400 de persoane. In plus, papa a promis ca se va ruga ca blocajul impus teritoriilor palestiniene de catre Israel "sa fie ridicat curand".

Tot in Betleem, orasul unde s-a nascut Iisus, acesta a criticat "tragicul" zid de separare contruit de Israel in Cisiordania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.