Fostul presedinte polonez Lech Walesa a anuntat ca va participa maine, la Madrid, la o conventie a Libertas, noul partid care vrea sa adune opozanti fata de Tratatul de la Lisabona pentru viitoarele alegeri europene.
Walesa, liderul istoric al sindicatului Solidaritatea si laureat al premiului Nobel pentru Pace, a fost oaspetele conventiei de formare a acestei miscari paneuropene, pe 1 mai la Roma, fiind invitat de fondatorul irlandez al partidului, Declan Ganley.

Criticat pentru aceasta deplasare, Walesa, care este si membru al unui "Comitet al inteleptilor" din UE, a spus astazi ca aceste critici l-au incurajat sa mearga la Madrid.

"As vrea sa fiu clar. Fac parte din randul autoritatilor legale ale UE, dar privesc si spre adversarii UE. Nu ma alatur lor, nu-i ajut, dar vreau sa-i cunosc, pentru a ajuta UE", a spus el.

"Toti exploateaza figura mea asa cum pot, deci am spus si repet: ma pot intalni si cu diavolul, pentru a-i spune ca Dumnezeu exista, ca il iubesc pe Dumnezeu si ca ii apartin", a adaugat Walesa, catolic fervent.

Candidatii Libertas pentru alegerile europene vor fi prezenti in cele 27 de state din UE, a spus Ganley.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.