Aproximativ 40 de talibani au atacat miercuri un depozit al fortelor NATO, situat in nord-vestul Pakistanului, si au distrus opt vehicule ale Aliantei, a anuntat politia pakistaneza.
Cu putin inainte de rasarit, "intre 40 si 50 de islamisti au atacat un depozit" situat la periferia orasului Peshawar, capitala provinciei pakistaneze din nord-vestul tarii, a explicat un ofiter al politiei locale, Mohammad Ehsanullah, relateaza AFP, conform NewsIn.

"Au lansat mai multe bombe incendiare si apoi au fugit", a precizat un alt ofiter, Abdul Ghafoor, precizand ca doua camioane incarcate cu alimente destinate pietei afgane au fost distruse in intregime.

Si alte sase containere incarcare in camioane au fost distruse, insa acestea erau goale. Niciunul dintre vehiculele avariate nu apartinea insa Aliantei, a precizat Ghafoor.

Talibanii pakistanezi, care au legaturi cu organizatia terorista al-Qaida, ataca in mod frecvent depozitele NATO si convoaiele destinate aprovizionarii soldatilor din ISAF, care lupta impotriva insurectiei talibane din Afganistan. Transporturile cu provizii tranziteaza in general trecatoarea Khyber, aflata in apropiere de Peshawar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.